CIVITAS PORTIS

Demonstratie van innovatieve duurzame mobiliteitsmaatregelen in Europese steden

In het kader van het HORIZON 2020 programma richt CIVITAS 2020 zich op innovatie in energie-efficiŽnte en  stedelijke mobiliteit en transport. De Europese Commissie ondersteunt daarbij projecten waarbij steden samenwerken om maatregelen op een innovatieve wijze te implementeren en te leren van de implementatieprocessen en de bereikte impact ervan.

Het CIVITAS PORTIS project start op 1 september 2016 en loopt tot 1 september 2020. Het project wordt gecoŲrdineerd door de stad Antwerpen, die samen met de steden Aberdeen (Schotland), Constanta (RoemeniŽ), Trieste (ItaliŽ) en Klaipeda (Litouwen) een groot aantal innovatieve maatregelen zal nemen met een focus op de interactie tussen stad en haven. Daarbij wordt ook intensief samengewerkt om de innovatie zowel in die steden als naar andere steden toe te versterken. Belangrijk daarbij is ook een grondige evaluatie van de implementatie en het effect van de maatregelen op de stedelijke mobiliteit, milieu en energie. Ook worden diverse samenwerkingsverbanden opgezet met andere Europese steden en ook met een Chinese partner nl. de havenstad Ningbo.

TML ondersteunt in dit project enerzijds de stad Antwerpen bij het management van de Antwerpse maatregelen en de coŲrdinatie van het project, en werkt anderzijds activiteiten uit om de interessantste maatregelen in de verschillende steden van CIVITAS PORTIS ook over te kunnen dragen naar andere Europese steden. 

rapporten

Nog geen rapport beschikbaar

periode

2016-2020

opdrachtgevers

Europese Commissie, CIVITAS 2020

partners

Antwerpen (BelgiŽ), Aberdeen (Schotland), Constanta (RoemeniŽ), Trieste (ItaliŽ) en Klaipedos (Litouwen)

medewerkers

Dirk Engels, Gitte Van Den Bergh, Eef Delhaye

contact

Dirk Engels

+32 16 31.77.31
referentie: 16007


This project has received funding from the European Union’s Horizon 2020 research and innovation programme