CIVITAS SATELLITE

CoŲrdinatie van de innovatie- en onderzoeksprojecten in het kader van CIVITAS 2020 

In het kader van het HORIZON 2020 programma richt CIVITAS 2020 zich op innovatie in energie-efficiŽnte stedelijke mobiliteit en transport. De Europese Commissie ondersteunt daarbij enerzijds demonstratieprojecten waarin steden samenwerken om maatregelen op een innovatieve wijze te implementeren en te leren van de implementatieprocessen en de bereikte impact ervan. Anderzijds worden ook innovatie- en onderzoeksprojecten ondersteund die zich richten op specifieke mobiliteitsthema’s binnen de duurzame ontwikkeling van de Europese steden.

Het CIVITAS SATELLITE project coŲrdineert en ondersteunt de lopende CIVITAS 2020 projecten op vlak van evaluatie, promotie van hun resultaten, uitwisseling van kennis en verdere uitbouw van de CIVITAS community. Het project loopt van 1 juli 2016 tot 1 maart 2021.

TML is verantwoordelijk voor de uitwerking van het kader en richtlijnen voor de evaluatie van de projecten. Het bestaande kader voor de demonstratieprojecten van de steden wordt daarbij geactualiseerd,  uitgebreid en efficiŽnter gemaakt. Er zal ook samengewerkt worden met de innovatie- en onderzoeksprojecten om ook hun evaluatieresultaten toegankelijk te maken en voor deze een toekomstig kader op te stellen.

rapporten

Nog geen rapport beschikbaar

periode

2016-2021

opdrachtgevers

Europese Commissie, CIVITAS 2020

partners

Polis (BelgiŽ), Rupprecht Consult (Duitsland), EUROCITIES (BelgiŽ), ICLEI European Secretariat (Duitsland) Regional Environmental Center for Central and Eastern Europe (Hongarije), Union Internationale des Transports Publics (BelgiŽ)

medewerkers

Dirk Engels, Gitte Van Den Bergh, Eef Delhaye

contact

Dirk Engels

+32 16 31.77.31
referentie: 14111


This project has received funding from the European Union’s Horizon 2020 research and innovation programme