HIGH-TOOL

High-level strategisch transportmodel

In het HIGH-TOOL project ontwikkelde het projectteam een hoogwaardig, gratis en transparant strategisch transportmodel. Het model gaat gebruikt worden voor de beoordeling van economische, sociale en ecologische effecten van vervoersbeleid.

De in- en uitvoerindicatoren zijn gebaseerd op de beleidsdoelstellingen van het Witboek 2011 en de roadmap voor de overgang naar een koolstofarme economie in 2050. Hierbij dienden de Europese Richtlijnen rond effectenbeoordelingen als belangrijke referentie voor de bepaling van de uitvoervariabelen van het model.

Het HIGH-TOOL model is vooral gebaseerd op vergelijkingen en elasticiteiten ontwikkeld in eerdere of lopende onderzoeksprojecten. Het model dient als een instrument om voorselecties te maken van beleidsopties die dan verder geëvalueerd kunnen worden door meer gedetailleerde modellen zoals TRANSTOOLS en TREMOVE.

TML was één van de belangrijkste partners in het consortium en we leidden het werkpakket over de gebruikersnoden. We waren verantwoordelijk voor de oplevering van de milieu- en veiligheidsmodules.

Officiële EU website: http://www.high-tool.eu

rapporten (in het Engels)

D.1.1. High-Tool User Requirements
D.2.2. Final Structure of the HIGH-TOOL Model
D.4.3. Elasticities and Equations of the HIGH-TOOL Model
D.8.2. Validating the HIGH-TOOL model: Results of checks and implemented case studies D.10.5. HIGH-TOOL Final Report

periode

2013-2016

opdrachtgever

Europese Commissie

medewerkers

Joko Purwanto, Kris Vanherle, Kristof Carlier, Ruben Corthout

partners

Karlsruhe Institute of Technology (Project Coordinator) (DE), MCRIT (ES), TNO (NL), MKmetric (DE), Panteia BV (NL), Significance (NL), Fömterv Mérnöki Tervezö (HU)

contact

Joko Purwanto

+32 16 31.77.37
referentie: 11.33


This project has received funding from the European Union’s Seventh Framework Programme for research, technological development and demonstration under grant agreement no 321624