HIGH-TOOL

High-level strategisch transportmodel

In het HIGH-TOOL project staat de ontwikkeling van een hoogwaardig, gratis en transparant strategisch transportmodel centraal. Dit zal dienen voor de beoordeling van economische, sociale en ecologische effecten van vervoersbeleid.

De in- en uitvoerindicatoren worden gebaseerd op de beleidsdoelstellingen van het Witboek 2011 en de roadmap voor de overgang naar een koolstofarme economie in 2050. Hierbij dienen de Europese Richtlijnen rond effectenbeoordelingen als belangrijke referentie voor de bepaling van de uitvoervariabelen van het model.

Het HIGH-TOOL model zal vooral gebaseerd worden op vergelijkingen en elasticiteiten ontwikkeld in eerdere of lopende onderzoeksprojecten. Het model zal dienen als een instrument om voorselecties te maken van beleidsopties die dan verder geëvalueerd kunnen worden door meer gedetailleerde modellen zoals TRANSTOOLS en TREMOVE.

TML is één van de belangrijkste partners in het consortium en we leiden het werkpakket over de gebruikersnoden. We zijn verantwoordelijk voor de oplevering van de milieu- en veiligheidsmodules.

rapporten

Rapport nog niet beschikbaar

periode

2013-2016

opdrachtgever

Europese Commissie

medewerkers

Kris Vanherle, Kristof Carlier, Ruben Corthout

partners

Karlsruhe Institute of Technology (Project Coordinator) (DE), MCRIT (ES), TNO (NL), MKmetric (DE), Panteia BV (NL), Significance (NL), Fömterv Mérnöki Tervezö (HU)

contact

Joko Purwanto

+32 16 31.77.37
referentie: 11.33


This project has received funding from the European Union’s Seventh Framework Programme for research, technological development and demonstration under grant agreement no 321624