HoPE

Een platform voor veilige betalingen en slimme multimodale ritplanning

De finale conferentie vond plaats 9 mei 2017. De agenda en presentaties kan je vinden op de officiŽle project website.

De hoofddoelstelling van het HoPE project is de rol van het openbaar vervoer te vergroten, door middel van een open platform. Dit maakt de combinatie van het beheer van betalingen met intelligente transportsystemen (ITS) mogelijk. Het platform wordt gebruikersvriendelijk waarbij de bewustmaking van openbaar vervoer en eco-mobiliteit centraal staat. Daarnaast zal het ook verschillende diensten aanbieden, waaronder informatie rond mobiliteit, ritplanning, mobiele betalingen en reservaties. Bijgevolg is HoPE dus een holistisch systeem, waarbij de aandacht naar het grotere geheel gaat en hoe alle onderdelen met elkaar verbonden zijn.

Het HoPE platform zal een veilige en toegankelijke betalingsprocedure voor tickets omvatten, en voorziet reizigers van een slimme ritplanning. Voor dit laatste worden een of meerdere sleutelelementen van hun trip verbeterd (waaronder de prijs, de reistijd en de emissies).

Na de ontwikkeling wordt het HoPE platform getest in drie Europese steden (Coventry, Athene, Baskenland), en worden diverse lokale en regionale vervoersmiddelen ingezet (bussen, ondergronds, tramlijnen, autodelen, fietsdelen, etc.).

TML leidt het werkpakket over disseminatie, ondersteunt het consortium bij de opzet van businessmodellen en voorziet een nauwe koppeling met het EC FP7 MODUM project (dat TML ook coŲrdineert).

OfficiŽle project website: http://hope-eu-project.eu/ 

Project fact sheet (in het Engels)

Nieuwsbrief 1 (in het Engels)
Nieuwsbrief 2 (in het Engels)
Nieuwsbrief 3 (in het Engels)

rapporten (in het Engels)

D1.1 Project manual
D2.1 Analysis and concept development for the pilot operations
D2.3 Architecture analysis
D3.1.1 Front end framework
D3.2 Over the air ticket issuance and mobile payment functionality concept
D6.1 Market analysis
D7.5.1 List of stakeholders and target-group disseminations

pers en presentaties

periode

2014-2017

opdrachtgever

Europese Commissie, ICT PSP

partners

Planet Media, ATOS S.A., SafePay, MLC, ITACA, INFOHUB, Innova, CERTH, CTI, OASA, Coventry City Council, KIT

medewerkers

Sven Maerivoet

contact

Sven Maerivoet

+32 16 31.77.33
referentie: 13.25


This project has received funding from the European Union’s Seventh Framework Programme for research, technological development and demonstration under grant agreement no 270332